Welkom vluchteling

Help je mee om vluchtelingen een prettig verblijf te bieden?
Laat het ons weten! Stuur een email met naam en telefoonnummer en jouw belangstelling naar info@welkominwageningen.nl en wij nemen contact met je op.

Word maatje!
Wil jij een nieuwkomer wegwijs maken in Wageningen? Vertel ons war je interesses liggen en we koppelen je aan iemand met vergelijkbare interesses. We zoeken maatjes voor zowel asielzoekers die tijdelijk op het AZC in Wageningen verblijven, als voor statushouders die in de stad wonen.  (anderhalf uur/week)

Ben jij een koppelaar?
Een goede match tussen maatje en vluchteling is een puzzel. Vind jij het leuk om te bekijken welke vluchteling en maatje goed samen passen en hen samen te brengen? Versterk ons team! (twee uur/week)

Heb je een dochter van 11 jaar?
Vindt zij het leuk om met een Syrisch meisje van 11 uit de Tarthorst te spelen? Het meisje verlangt erg naar Nederlandse vriendinnetjes. Wil jullie gezin leuke dingen met hun gezin ondernemen? (anderhalf uur/week)

Leren fietsen
Als je kunt fietsen, kom je verder. Je kunt dan je kinderen naar school brengen of werk wat verderop accepteren. Zowel in het asielzoekerscentrum als in de stad verzorgen we fietslessen. Help je mee? Met onze methode hoef je niet te duwen of mee te rennen. (anderhalf uur/week)

Heb je een fiets over?
De Leemkuil ligt een uur lopen van Wageningen. Ook daar willen we een fietsuitleen starten, zodat mensen naar de stad kunnen fietsen om boodschappen te doen of een activiteit bij te wonen.

Taal oefenen
Voor nieuwkomers is Nederlands leren spreken heel belangrijk. Wil jij wat eenvoudige zinnetjes met hen oefenen op het asielzoekerscentrum? Lesmateriaal en begeleiding is aanwezig. (anderhalf uur/week)

Zing Nederlands met me
Een vrolijke manier om Nederlandse zinnetjes te oefenen. Houd je van zingen en organiseren? We zoeken enthousiastelingen die de maandelijks organisatie willen overnemen. Wil je weten wat dit inhoudt, dan nemen we graag contact met je op.

Samen koken en eten
Samen koken en eten verbindt. Onze coördinatoren zoeken opvolgers. Een keer per maand kies je een lekker recept, benader je de keukenhulpen en inventariseer je het aantal gasten. Welkom in Wageningen betaalt de boodschappen en verspreidt de uitnodigingen.

Vrijwilligerswerk?
Asielzoekers zitten lang in procedure en willen graag wat doen en van betekenis zijn. Heb jij leuk vrijwilligerswerk voor hen? Laat het ons weten!

Andere ideeën?
Wil je iets doen met je sportclub? Heb je een muziekinstrument over? Wil je jouw passie delen met vluchtelingen? Welkom in Wageningen is een platform voor allerlei initiatieven en helpt je verder je idee vorm te geven.

Woonwerkplaats De Kleine Wereld (WDKW)
Heb je ervaring met bouwen of installaties? De zelfwerkers in dit unieke project hebben meer begeleiding nodig dan verwacht. Vind jij het leuk om klussen voor te doen? Versterk dan ons team van vrijwillige bouwbegeleiders (bel Sandra 06-28683171). Kijk of het wat voor je is en doe een ochtend (9-12) of een middag (13-16uur) mee aan de Industrieweg.

Save the date!
Op zaterdag 22 juni van 14-17 uur is iedereen welkom om Woonwerkplaats De Kleine Wereld Industrieweg 27 te bezoeken! Er zijn leuke activiteiten en je kunt ook kennismaken met Welkom in Wageningen, Vluchtelingenwerk en Solidez.